Celebració de Sant Francesc 2017

per / dijous, 05 octubre 2017 / publicat a Bloc General

La primera celebració forta del curs és la de Sant Francesc, patró de les escoles franciscanes, del medi ambient i pregoner de la Pau i Bé arreu.

Els primers actes d’aquesta festa varen tenir lloc el passat dimecres 27 de setembre, amb la visita del nostre estimat pare Carlos Fuentes, director del Col·legi Sant Francesc de Sabadell. Ell fou l’encarregat de realitzar les celebracions a la capella amb l’alumnat de tots els nivells del nostre centre.

Els actes centrals de la diada de Sant Francesc varen tenir lloc al cap d’una setmana, dimecres 4 d’octubre, jornada concreta en què s’escau la festivitat del nostre sant.

L’alumnat d’Educació Primària va estrenar el calendari de visites a l’hort del nostre col·legi, on varen anar plantant els primers plançons de les properes collites.

L’alumnat de P5 va tenir la seva primera trobada amb els seus padrins i padrines de 4t d’ESO. Varen anar junts a l’hort a plantar i després varen estar compartint esmorzar.

L’alumnat de P4 va compartir amb els seus padrins de 3r d’ESO una activitat consistent a plantar uns plançons en uns recipients reciclats que varen anar dipositant en unes jardineres fetes amb palets que varen quedar dipositades al pati interior d’Educació Infantil. Després, també varen estar esmorzant plegats.

L’alumnat de P3 i de 2n d’ESO va tenir la seva primera oportunitat per conèixer-se. Fillols i padrins van compartir una primera estona relaxada en les primeres setmanes d’estada al col·legi per als més petits de la casa. La trobada es va realitzar al pati de P3: jocs i esmorzars compartits i alguna estoneta per conèixer el nostre Sant Francesc.

En acabada l’estona d’esbarjo, tot l’alumnat del centre es va aplegar al pati de les Moreres per a l’acte central d’enguany: Compromesos amb Sant Francesc i el medi ambient. Després d’una introducció del director acadèmic, els representants d’alumnes de cadascun dels nivells va llegir el seu compromís per a aquest curs, que presentarem a la primera jornada de l’Agenda 21. Cadascun el portava escrit en un paper de color i un a un van acabar de confegir un mural amb la Tau franciscana.

 

El colofó de l’acte va ser la presentació de la nova adquisició del col·legi: la nostra cabreta Terra, de dos mesos i mig. En acabat l’acte conjunt, tot l’alumnat va tenir l’ocasió de veure-la de prop, però sense tocar-la perquè era el seu primer dia al col·legi i estava molt espantada.

Les activitats de Sant Francesc es varen estendre durant la resta del matí, amb la realització de murals i de jocs tradicionals a l’aire lliure.

I a la tarda, fi de festa amb Jaume Barri i les seves cançons, balls i xerinola, que van entretenir l’alumnat d’Ed. Infantil i Primària en un dia d’allò més sentit i compartit amb harmonia i concòrdia.

En uns moments excepcionals com els que estem vivint darrerament, la celebració de Sant Francesc ha vingut una vegada més per fer ben paleses la bona entesa, sintonia i convivència de tots els qui configurem la comunitat educativa del Col·legi Sant Bonaventura. Dins del nostre recinte regna la Pau i el Bé de Sant Francesc i res ni ningú no alterarà el nostre particular benestar.

Comentaris

Comentaris

Deixa un comentari

Introduïu el captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TOP