Menjador

En la seva voluntat de millora continuada, a partir del curs 2017-18, el col·legi ha confiat la nova gestió del menjador escolar a dues empreses: EXCELENT FACILITY SERVICES per a l’àmbit de l’alimentació, i FUNDACIÓ PERE TARRÉS, per al de monitoratge.

EXCELENT FACILITY SERVICES: Alimentació i neteja, més de 30 anys optimitzant serveis

EXCELENT FACILITY SERVICES es va constituir l’any 1983. Es tracta d’una empresa especialitzada en l’alimentació de col·lectivitats i en la neteja d’instal·lacions. En aquests àmbits disposa d’una llarga trajectòria laboral, amb centenars de clients de tot tipus (escoles, residències, hospitals, cases de colònies, oficines, etc.) a tot Catalunya i a la resta d’Espanya.

Els seus més de 30 anys d’experiència, juntament amb la capacitació dels seus professionals, permeten a EXCELENT oferir un servei òptim i altament satisfactori.

Els serveis d’EXCELENT es fonamenten en els valors de la SOLIDARITAT, l’ECO-RESPONSABILITAT i una VIDA SALUDABLE.

QUÈ OFEREIX EXCELENT A LES EMPRESES

 • EFICÀCIA en la resposta a les necessitats dels seus clients, amb un tracte proper i transparent i assolint una satisfacció total del client.
 • QUALITAT en un servei diferenciat obtingut gràcies a la responsabilitat i el compromís del seu equip de professionals.
 • SEGURETAT en l’exigència d’aplicació de la Normativa sobre Seguretat Alimentària, tant en els aspectes higiènics i sanitaris com en els dietètics i nutricionals, per aconseguir un servei suficient, saludable, satisfactori i segur.

COM TREBALLA EXCELENT EN L’ÀMBIT DE L’ALIMENTACIÓ

– AMB EL COMPROMÍS D’UNA ALIMENTACIÓ:

 • SEGURA, perquè intervenen tot el conjunt de tècniques orientades a evitar o minimitzar els perills als quals es veuen exposats els consumidors.
 • SATISFACTÒRIA, perquè busquen l’equilibri dietètic del menjar tot assolint-lo en la mesura del possible a fi que el menjar constitueixi un espai agradable i proper.
 • SUFICIENT, perquè se serveix a cada plat la quantitat de menjar adequada a cada edat.
 • SALUDABLE, perquè té en compte la quantitat, varietat i nutrients dels diferents aliments, així com la seva freqüència.

– AMB ELS MILLORS PROVEÏDORS, que parlen per l’empresa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– AMB UN DEPARTAMENT DE QUALITAT, que vetlla sempre i en tot moment pel màxim estàndard de qualitat, amb visites d’homologació de proveïdors, informes de les instal·lacions de cuina i anàlisis bacteriològiques aleatòries dels aliments.

– AMB UN DEPARTAMENT DE COMPRES, que s’encarrega que els proveïdors tinguin una xarxa de distribució que assegura l’entrega de les matèries primeres, que els aliments compleixin amb els estàndards d’EXCELENT en matèria de qualitat i que el preu s’ajusti buscant també la rendibilitat econòmica.

– OFERINT FORMACIÓ AL PERSONAL, amb

 • Cursets de dietètica
 • Cursets de nutrició
 • Cursets de riscos laborals
 • Cursets de seguretat
 • Cursets d’higiene alimentària

CERTIFICACIÓ D’ESCOLA AMB CUINA PROMOTORA DE L’ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA (ECPAM)

EXCELENT s’ha compromès a continuar amb la tasca de mantenir la certificació d’Escola amb Cuina Promotora de l’Alimentació Mediterrània (ECPAM) amb què compta el nostre centre des de 2014, que emet la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i que té com a criteris i requisits d’emissió els següents:

 • Oferir menús equilibrats i revisats per nutricionistes de la regidoria o de la Generalitat:
  – Cuinats amb oli d’oliva.
  – Amb presència diària de verdura.
  – Amb primers plats rics en hidrats de carboni complexos.
  – Amb presència de peix mínim d’un cop per setmana.
  – Amb postres bàsicament a base de fruita fresca.
  – Amb un màxim de tres cops per setmana de carn.
  –  Amb preferència de coccions al forn, planxa i vapor.
  –  Amb presència de llegum mínim d’un cop per setmana.
 • Ser centre adherit al programa d’Educació alimentària i nutricional de la regidoria de Salut (PAE Salut).
 • Realitzar activitats esportives extraescolars.

Aquesta certificació, que presenta caràcter bianual, fou renovada el passat 9 de novembre de 2016 per un període de dos anys.

imatge-ecpam

 

 

Podeu trobar més informació en el següent enllaç: http://www.vilanova.cat/html/tema/salut/ecpam.html

 

 

 

FUNDACIÓ PERE TARRÉS: pioners en l’educació en el lleure

La FUNDACIÓ PERE TARRÉS, amb més de 50 anys d’existència, és una organització no lucrativa d’acció social i educativa, dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu. Amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.

Des dels seus inicis, l’empresa treballa en el camp de l’educació organitzant activitats i programes per a escoles, entitats, administracions, esplais, famílies i molts altres col·lectius, essent-ne el camp del monitoratge de menjadors escolars una activitat plenament desenvolupada.

COM REALITZA EL MONITORATGE DE MENJADORS ESCOLARS

L’empresa creu en el model que considera que el temps de menjador i el temps de lleure anterior i posterior són moments de gran importància educativa, on cal vetllar pels infants i els joves amb les millors garanties i els millors professionals. Aquest model es fonamenta en la presència d’un equip de monitors de menjador escolar, formats, preparats i dirigits per un/a director de lleure, que desenvolupa accions educatives planificades.

OBJECTIUS:

 • Gaudir del temps d’esbarjo tenint en compte les actituds correctes, els valors i les relacions socials no competitives.
 • Potenciar el desenvolupament integral i l’autonomia personal dels infants i els joves.
 • Fomentar actituds positives davant dels aliments i comportaments socialitzats a taula, tot assolint els hàbits de convivència, d’ordre i d’higiene d’acord amb cada edat.
 • Afavorir el procés de socialització de la persona, incloent el descans, la diversió, la participació en jocs, esports i activitats estimulants, la formació permanent voluntària i la integració en el grup i potenciar el respecte envers els companys, els monitors, l’entorn, el material, l’escola, etc.
 • Enfortir les relacions amb els altres sense fer diferències de gènere, raça, religió o condició física o psíquica, acceptant la diversitat cultural i social.
 • Desenvolupar les pròpies habilitats i capacitats.
 • Implicar els infants en la conservació del medi natural i urbà, fomentant l’ecologia, el reciclatge, la reutilització de recursos i el respecte per l’entorn i medi ambient.

METODOLOGIA:

L’empresa ofereix un servei de menjador escolar complert i d’un alt valor social i educatiu.

 • Actuació basada en l’elaboració d’un projecte educatiu concret i personalitzat per a cada menjador escolar.
 • Treball i experiència dels monitors en la preparació, realització i avaluació de les activitats. L’equip rep formació contínua durant tot el curs escolar.
 • Seguiment exhaustiu dels infants i joves com a complement de la intervenció educativa.
 • Valoracions trimestrals amb el centre que asseguren el bon funcionament del menjador i la millora contínua.

ORGANITZACIÓ:

 • Se segueix el projecte educatiu del centre educatiu tenint-ne en compte el criteri, la realitat social, les pautes d’actuació, el marc institucional i les necessitats específiques.
 • Es distribueix el temps del menjador en dues parts (l’estona de menjar i l’estona de l’esbarjo), cadascuna de les quals tindrà uns objectius concrets.
 • Lidera l’equip de monitors el/la director del menjador, figura indispensable per assegurar-ne el correcte desenvolupament, sota la supervisió del seu coordinador/a pedagògic/a, que garanteix la unitat de criteris entre l’equip i l’escola.
 • S’estableix una ràtio adequada de monitors a fi de dur a terme un projecte educatiu de qualitat.

PLANIFICACIÓ:

 1. Creació del projecte educatiu seguint els criteris del centre educatiu.
 2. Presentació del projecte a les famílies.
 3. Creació i planificació d’activitats:
 • Racons, tallers, jocs, gimcanes, activitats esportives, danses, cançons, contacontes…
 • Activitats seguint les festivitats anuals: Castanyada, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi, final de curs.
 • Baguls itinerants d’activitats amb talleristes: circ, jocs tradicionals, música, contes i pedagògic.

4. Seguiment periòdic dels infants a través d’informes, segons l’edat.

INFORMACIÓ I CONSULTES:

Per a consultes, podeu posar-vos en contacte amb Irene González, coordinadora del servei, de manera directa de dilluns a divendres des de les 8.45h. a les 9.15h. a l’entrada de comunitat des del racó del pare Menero, i trucant al número de mòbil 682.924.954, des de les 9.15h. a les 10h. per a altes i baixes en el servei de menjador, i fins a les 13h. per a consultes de caire general. Si ho preferiu, també hi podeu contactar via whatsapp.

Podeu accedir al bloc del menjador directament des d’aquí

MENÚ VIGENT

També podeu descarregar el Menú en PDF fent clic Aquí

 

Download (PDF, 54KB)

Content