#FrancisTeaching

BENVINGUTS/DES A #FT

#FT

QUÈ ÉS?

Això és un calaix de sastre per a mestres, famílies i totes aquelles persones interessades en l’educació. El seu  objectiu és apropar-vos la nostra pràctica educativa mitjançant propostes didàctiques, recursos educatius i recomanacions.
?

QUI SOM?

Qui som?
Francisteaching som els docents que  treballem cada dia per aconseguir el nostre propi estil educatiu, basat en la motivació i participació activa de l’alumnat.
El nostre objectiu és l’aprenentatge significatiu dels nens i nenes, i sempre a la recerca de la millora educativa.

TEXT NARRATIU

Avui us presentem un recurs didàctic per treballar el text narratiu amb l’alumnat d’ESO. Una plantilla que convida als alumnes a posar-se en la pell d’un escriptor famós en procés de preparar la seva nova novel·la.

Primer hauran de plantejar tots aquells elements que donaran forma al seu text narratiu, per després començar a donar forma a la seva pròpia història i redactar-la. I per acabar, compartir-la amb la resta de companys i companyes. Però, i si a la vegada afegim una mica més de diversió a l’activitat? Us atreviu a jugar al joc “Endevina en quin moment de la història passa això… “ per esbrinar si és un fragment de la introducció, del nus o del desenllaç?

LES HORES EN CATALÀ

Actualment, des del col·lectiu docent veiem que la riquesa lèxica de la nostra llengua es veu any rere any cada cop més damnificada, així com el seu ús. Aquest fet constitueix una problemàtica social que ens preocupa. És per això que des del centre volem potenciar a través del currículum tant el coneixement com l'ús del català.

Així doncs, a la publicació d’avui, us portem un recurs didàctic en forma de vídeo que, amb el material adjunt, us ajudarà a fer entendre a l'alumnat les hores en català.

Esperem que us resulti útil i animeu les nenes i els nens a posar-lo en pràctica. Entre tots i totes ajudem a enriquir la llengua catalana dins i fora de les aules dels centres educatius amb petits gestos.